Stimaţi colegi,

Summitul UE din data de 9 mai este un moment important pentru țara noastră de a-și consolida poziția în cadrul Uniunii Europene și o ocazie deosebită de a conștientiza importanța alegerilor europarlamentare din 26 mai. Ca  gazdă al acestui eveniment, Președintele Klaus Iohannis va prezenta oaspeților europeni o Românie dornică de colaborare și dezvoltare comună cu Uniunea Europeană, o Românie sătulă de corupție și de asaltul asupra Legilor justiției. Va prezenta o țară ce dorește un învățământ modern și eficient cu un sistem de sănătate ce nu pune în pericol viața pacienților, o Românie care știe că dezvoltarea infrastructurii este esențială pentru întreaga economie, pe scurt, opusul a tot ceea ce a însemnat până acum guvernarea PSD.

Pe 26 mai, românii au o primă ocazie de a aduce România mai aproape de aceste idealuri și este clar că doar Partidul Național Liberal are forța de a opri PSD și haosul creat. Cu toate că unii competitori politici încearcă să facă false asemănări între Partidul Național Liberal și alianța aflată la guvernare, orașele administrate de PNL, orașe precum Oradea, Cluj-Napoca, Arad, Timișoara, Alba-Iulia sau Deva, sunt dovezi concrete că în România este posibilă dezvoltarea. Aceste orașe sunt campioane la atragerea fondurilor europene, cu ajutorul cărora primarii PNL au pus în valoare moștenirea lăsată de cei ce au ridicat aceste orașe dar în același timp au dezvoltat infrastructura și au atras noi investiții.

PNL este singura grupare politică din România care are un cuvânt de spus în Parlamentul European și care poate aduce beneficii țării noastre, ferind-o de marginalizare și punând-o pe primul rând. În comparație cu PSD si ALDE care sunt pe punctul de a fi date afară din familiile politice europene din care fac parte, PNL este un membru de bază al Partidului Popular European, iar acest lucru este deja vizibil, europarlamentarii PNL fiind instrumentali în domenii precum agricultura, reușind mărirea subvențiilor pentru agricultorii români, tineret, prin programul DiscoverEU, tinerii de 18 ani putând vizita gratuit întreaga Uniune Europeană, comunicații, reușind eliminarea tarifelor de roaming, și multe altele. PNL are forța să apere democrația, identitatea și valorile tradiționale, să țină România în Europa, să-i garanteze viitorul european și să finalizeze aderarea la spațiul Schengen și la zona euro.

Stimați colegi, este evident că lista PNL pentru alegerile europarlamentare este pe departe cea mai puternică și echilibrată dintre propunerile tuturor partidelor din România. Europarlamentarii care se află din nou pe lista de propuneri au demonstrat deja că merită un nou mandat, iar noile propuneri sunt oameni cu experiență politică și administrativă deosebită și realizări incontestabile la nivel administrativ, legislativ și social.

 

 

Florica Cherecheş

Deputat PNL de Bihor