Stimată Doamnă Ministru,

Studiind Raportul European de țară din 2019 privind România, am constatat că în cazul copiilor între 4 ani și vârsta de începere a învățământului primar obligatoriu, rata de participare este de  88%, față de 95% media UE în 2016. De asemenea, doar 15,7 % din copiii de vârstă ante preșcolară, comparativ cu media UE de 34%, sunt înscriși la creșe, principalul motiv fiind lipsa acestor instituții.

Având în vedere aceste date statistice, v-am întrebat concret într-o intervenție anterioară, câte din cele 2500 creșe, grădinițe și unități after-school promise în Programul de guvernare al PSD la subcapitolul Dezvoltarea sistemului de educație timpurie, au fost finalizate și sunt funcționale?

Răspunsul dumneavoastră primit pe 15.04.2019, deși amplu, nu conține nici un fel de informație concretă privind construcția de creșe, grădinițe și unități after-school în timpul actualei guvernări PSD.

Vă rog așadar să-mi puneți la dispoziție informațiile concrete solicitate și anume, numărul de creșe și grădinițe realizate până acum și stadiul de realizare a acestei prevederi din Programul de guvernare. De asemenea, vă rog să-mi comunicați în ce localități au fost ridicate creșe și grădinițe din cele 2500 preconizate și care este termenul de finalizare a acestor unități de îngrijire și educație.

 

Vă mulțumesc și aștept răspunsul în scris.

Cu stimă,

Florica Cherecheș, Deputat PNL de Bihor