Stimată Doamnă Ministru,

Din momentul în care ați preluat noul mandat, ați anunțat că anul acesta vor fi alocați banii necesari pentru a rezolva problema școlilor cu toaleta în curte. Dumneavoastră ați menționat că există un număr de 1489 școli care sunt în această situație cu toate că, fostul ministru, domnul Liviu Marian Pop transmitea pe 24 ianuarie 2018 un număr de 2418 școli care au toaleta în curte.

Cu toate acestea, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată în ședința Executivului de joi 30 mai, Ministerul Educației va trimite 64,9 milioane de lei către 858 de școli care au toaletă în curte, fără apă și canalizare. Vorbim astfel de 631 de școli rămase în afara programului de modernizare promis de dumneavoastră. Sau vorbim de un număr mai mare de școli care necesită această investiție, după spusele domnului senator Liviu Pop.

Stimată doamnă ministru, vă rog să-mi transmiteți care este numărul exact de școli care vor beneficia anul acesta de modernizările necesare astfel încât grupurile sanitare să fie amenajate în interiorul unității de învățământ.

Care este motivul pentru care Ministerul Educației nu reușește să aloce banii necesari în acest an pentru modernizarea tuturor școlilor cu toaleta în curte, așa cum ați promis în repetate rânduri pe parcursul acestui an?

Este de neconceput ca în 2019, să mai vorbim de nevoia de a amenaja grupuri sanitare în interiorul unităților de învățământ, pentru ca elevii să se bucure de condiții igienice în școli și ca să nu mai moară copii în latrine insalubre, în timp ce bugetul de stat prevede sume substanțiale pentru achiziționarea de table inteligente pentru elevii din România!

Vă mulțumesc și aștept răspunsul în scris.

 

Cu stimă,

Florica Cherecheș, Deputat PNL de Bihor