Stimate Domnule Ministru,

În luna mai a acestui an, fostul Ministru al educației, doamna Ecaterina Andronescu, promitea ferm că există resursele financiare necesare pentru a rezolva problema unităților școlare care au grupurile sanitare în curte.

La acea data, conform Ministerului Educației, în întreaga țară existau 1460 de școli cu grupuri sanitare în curte. Fostul ministru a precizat că există alocați 65 de milioane de lei pentru a rezolva această problemă în cursul anului curent. Din câte am înțeles, această sumă era suficientă pentru 858 de grupuri sanitare, care au fost și identificate. Acum câteva zile, Doamna Premier a promis rezolvarea problemei în toate unitățile şcolare, promisiune cu un vădit iz electoral.

Stimate Domnule Ministru, vă rog să îmi transmiteți lista, pe județe, cu numărul de unități de învățământ fără grupuri sanitare în incinta școlilor, defalcat pe şcoli şi grădinițe. Câte dintre acestea au un buget alocat pentru acest an? Vor fi echipate toate unitățile de învățământ din țara noastră cu grupuri sanitare în interiorul școlilor în cursul acestui an, așa cum a promis Premierul şi fostul ministru?

Vă mulțumesc și aștept răspunsul în scris.

 

Deputat PNL Florica Cherecheş