Stimată Doamnă Ministru,

Anul trecut, fostul Ministru al Educației lansa Legea manualului unic, o lege aspru criticată de PNL, care a creat un adevărat haos atât prin calitatea jalnică a conținutului, manualele fiind pline de greșeli, cât și prin întârzierea cu care au ajuns pe băncile elevilor. De altfel, și dumneavoastră ați criticat acest demers și ați promis revenirea la vechiul mod de selecție a manualelor. Ați mai promis că anul acesta toți elevii vor avea manualele pe băncile școlilor la începutul anului școlar, adică 9 septembrie.

Cu toate acestea, conform  documentației de licitație publicată pe SICAP și prezentată de presa de specialitate, Ministerul Educației și-a fixat ca limită pentru evaluarea ofertelor de manuale școlare pentru clasa a VII-a data de 22 septembrie, dată la care elevii se vor afla deja de două săptămâni în sălile de clasă. Reacția dumneavoastră a fost promptă precizând că “Săptămâna aceasta [10-14 iunie 2019] vom anunța rezultatul licitației” și că demersurile Ministerului sunt “ca la începutul școlii, manualul să fie pe banca elevului”.

Stimată Doamnă Ministru, vă rog să precizați care este motivul pentru care licitația pentru manualele de clasa a VIIa a fost lansată atât de târziu: De asemenea, care vor fi consecințele în cazul în care, anul școlar 2019-2020 va începe fără manuale școlare pentru unii elevi, și mai ales pentru cei din clasa a VIIa, care sunt generația de sacrificiu și de experimente, care nu a avut niciodată manuale la începutul anului școlar?

Având în vedere că ați promis ferm de mai multe ori că toți elevii vor avea manuale școlare la începutul noului an școlar, luați în considerare demisia  de onoare din funcția de Ministru al Educației  în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla?

 

Aştept răspuns în scris.

Deputat PNL Florica Cherecheş