Vineri, 19.06.2015, Organizaţia Femeilor Liberale din Oradea a finalizat acţiunea de colectare de cărţi pentru copii şi tineret lansată în data de 02.04.2015 cu ocazia Zilei internaţionale a cãrţilor pentru copii.

În urma apelului OFL Oradea, s-au colectat de la orădeni aproximativ 1.500 de cărţi. Acestea au fost predate Centrului cultural din  comuna Bratca, situat în proximitatea Liceului din Bratca unde studiază 1.000 de elevi, şi unde este deschisă o bibliotecă frecventată de mulţi copii din comună, dar nu numai de copii.

Prin această acţiune, OFL Oradea s-a bucurat să sprijine eforturile bibliotecarei Luminiţa Izdrăilă, fost profesor de limba franceză, o persoană cu multă căldură sufletească şi dăruire pentru educarea tinerelor generaţii. Vizitele la bibliotecă se transformă adesea în evenimente speciale în care copiii pot să înveţe lucruri noi, să-şi pună în valoare creativitatea, şi să participe la acţiuni interesante şi educative. Generozitatea de care au dat dovadă orădenii şi de această dată, mărind zestrea de carte a bibliotecii comunale, oferă copiilor din zona Bratca, posibilitatea de a avea acces la şi mai multe cărţi, deoarece cititul deschide noi orizonturi. Lectura contribuie într-o măsură însemnată la îmbogăţirea cunoştinţelor, la formarea unui vocabular activ, bogat şi colorat, la dezvoltarea gustului estetic.

Totodată, în cadrul acestui proiect, un grup de 15 copii din comuna Bratca  şi 15 copii din zona Aleşd au petrecut în luna aprilie, la invitaţia femeilor liberale, o zi de neuitat la Oradea, alături de copii din Oradea. Aceştia au vizionat împreună o piesă de teatru pentru copii, după care s-au întâlnit cu personaje din poveşti, iar apoi au servit masa şi au vizitat împreună Grădina zoologică. Copiii orădeni au oferit câte o carte oaspeţilor lor, ca bilet de intrare la spectacolul de teatru.

Scopul acestui proiect a fost de a încuraja lectura, a oferi posibilitatea copiilor de a avea acces la cât mai multe cãrţi prin îmbogãţirea fondului de carte  din bibliotecile comunale bihorene. Un alt scop a fost încurajarea interacţiunii dintre copiii din diverse medii şi a solidarităţii dintre aceştia.

Organizaţia Femeilor Liberale din Oradea mulţumeşte tuturor orădenilor şi colectivelor de elevi şi profesori de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” şi Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, care au donat cãrţi şi s-au implicat într-un mod sau altul, în această activitate.

Co-preşedinte OFL Oradea 

Deputat Florica CHERECHEŞ

Co-preşedinte OFL Oradea

Patricia POPA