Doamna Ministru,

Urmare a declarării ca neconstituţional a art. 253 din Legea 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, aţi încercat o ”rezolvare” a situaţiei prin prevederile introduse de OUG 23/2019. Astfel, anumitor cadre didactice li se va transforma, începând cu 1 septembrie 2019, contractul individual de muncă pe perioadă determinată de un an în contract individual de muncă pe perioada de viabilitate a postului didactic/catedrei.

Cunoscând cu toţii prevederile Legii 53/2003 republicată – Codului Muncii şi, de asemenea, punctul de vedere al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, ştim că un contract de muncă se poate încheia pe durată determinată ori nedeterminată.

Doamna Ministru, având în vedere că legislaţia actuală nu conţine sintagma ”Contract individual de muncă pe durata viabilităţii postului”, care este poziţia Ministerului Educaţiei Naţionale cu privire la modul în care se va implementa măsura prevăzută de Ordonanţă? Cum veți asigura legalitatea și constituționalitatea acestei modificări?

Aştept răspuns în scris.

 

Cu stimă,

Deputat PNL Florica Cherecheş