Doamna Ministru,

Conform datelor furnizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi prezentate în Monitorul educaţiei şi formării pentru anul 2018, România pregătește o strategie de modernizare a infrastructurii educaționale pentru a orienta investițiile din fondurile naționale și ale UE și pentru a aborda provocările semnificative legate de eficiență și echitate: 10 % din școli sunt supraaglomerate (în special în zonele urbane), în timp ce 60 % sunt subutilizate (mai ales în zonele rurale).

Serviciile de transport școlar sunt, în general, insuficiente și inadecvate, iar accesibilitatea se înrăutățește pe măsură ce elevii avansează în cadrul sistemului școlar; 38 % dintre școlile aflate în zonele rurale au toalete în exteriorul clădirii, fără apă curentă sau canalizare (7 % în zonele urbane) și doar 20 % au o bibliotecă (60 % în zonele urbane).

Toate acestea pe fondul unor promisiuni foarte generoase stipulate în programul alianţei aflate la guvernare şi din care şi dumneavoastră faceţi parte. Vă rog să îmi spuneţi ce anume aţi întreprins până acum în sensul elaborării şi implementării strategiei menţionate mai sus?

Aştept răspuns în scris.

 

Cu stimă,

Deputat PNL Florica Cherecheş