Stimată Domnă Ministru,

În data de 06.06 2018, v-am întrebat în ce stadiu se află procesul de achiziție a celor 2.200 de noi ambulanțe, atât de necesare unităților de urgentă. Concret, am dorit să aflu când și în ce județe vor fi distribuite noile ambulanțe.

În răspunsul dumneavoastră din data de 28.06.2018 ați afirmat că procesul de achiziție este în plină desfășurare, și că, se va realiza o analiză pentru necesitățile fiecărui județ. Sper că ați reușit să finalizați analiza de nevoi, mai ales că problema este din ce în ce mai acută. Recent, o postare pe Facebook a Ambulanței Bihor prezenta un vehicul aflat în dotarea lor, care avea la bord 982.500 km!

Cu un număr insuficient de vehicule și cu un parc auto îmbătrânit care e adesea nefuncțional, Serviciile Județene de Ambulanță sunt puse în situația de a nu fi capabile să răspundă în timp real la solicitările populației, riscând pierderea de vieți omenești. De asemenea, folosind aceste vehicule uzate, cu un grad de siguranță din ce în ce mai scăzut, nu doar viețile pacienților sunt puse în pericol, ci și ale salvatorilor lor, personalul și voluntarii de pe Ambulanțe.

Stimată Doamnă Ministru, va rog să-mi precizați câte ambulanțe din cele 2.200 au fost achiziționate la această oră și pe când estimați finalizarea procesului de achiziție? De asemenea, vă rog să-mi prezentați analiza cu necesitățile și distribuția ambulanțelor pentru fiecare județ în parte.

Vă mulțumesc și aștept răspunsul în scris.

Florica Cherecheș, Deputat PNL de Bihor