Stimată Doamnă Ministru,

Sunt nevoită să revin asupra fenomenului violenței din școli, fenomen extrem de grav care continuă să fie o problemă în școlile din țara noastră.

În ultimul incident este vorba de un elev al unei școli din Satu-Mare, bătut cu bestialitate de elevi ai aceleiași școli. Și mai grav este faptul că, deși violența a pornit în sala de clasă și a continuat în curtea școlii, nu a existat niciun fel de intervenție a personalului de pază. Perpetuarea acestor incidente plus postarea lor pe rețelele de socializare au un impact extrem de negativ asupra elevilor, care nu se mai simt în siguranță în incinta școlii. Părinții lor  sunt de asemenea îngrijorați pentru securitatea copiilor lăsați în grija instituțiilor statului pentru a fi educați și formați ca viitori cetățeni responsabili.

Stimată Doamnă Ministru, pentru că recent ați propus introducerea uniformelor școlare ca posibilă soluție pentru creșterea siguranței în școli, vă întreb ce măsuri suplimentare propuneți în cazul în care agresorii și victima fac parte din aceeași școală? Ce alte măsuri aveți în vedere pentru sporirea securității copiilor aflați în școală? Cum veți răspunde solicitării mai multor asociații ale elevilor din România și doleanțelor părinților, de a crește numărul agenților de pază angajați în unitățile școlare? Realizați o statistică a cazurilor de violență, astfel încât să se ia măsurile cele mai eficiente pentru combaterea acestui fenomen?

Vă mulțumesc și aștept răspunsul în scris.

 

Florica Cherecheș, deputat PNL de Bihor