OMUL

Sunt o femeie obișnuită din Oradea, căsătorită, mamă a patru copii și bunică a patru nepoți. Sunt o persoană optimistă, prietenoasă și plină de energie, o luptătoare! Am luat-o de la capăt de multe ori, atât în viața personală, cât și familială și profesională. În septembrie 1991, primul meu soț, Aurel Toșa, a murit într-un accident de mașină în timp ce eu eram șomer și gravidă în luna a cincea cu al treilea copil! M-am recăsătorit cu Stelian Cherecheș, un om minunat, care a devenit tatăl celor trei copii pe care-i aveam din prima căsătorie și cu care am un al patrulea copil. Familia mea e averea mea cea mai de preț și cea mai mare realizare!

Mi-am început cariera profesională ca inginer la întreprinderea de mașini-unelte „Înfrățirea” Oradea. După opt ani, în martie 1991, am fost disponibilizată datorită restructurării fabricii. Au urmat 7 luni de șomaj, apoi o primă schimbare radicală pe plan profesional când m-am angajat ca preparator de blockflöte (instrument muzical de suflat) și am făcut asta timp de patru ani. Au urmat patru ani în care am fost traducător din limba engleză, urmați de un concediu de doi ani pentru îngrijirea celui de-al patrulea copil și un an întreg de noi căutări. La începutul anului 2000, mi s-a oferit șansa de a înființa și conduce Asociația Integra România, o organizație care în primii opt ani de activitate a acordat cursuri de antreprenoriat, micro credite și consultanță pentru mici afaceri, în special conduse de femei sau afaceri de familie.

Am participat de-a lungul anilor la diferite cursuri și seminarii de perfecționare și am fost invitată să prezint lucrări la diverse conferințe naționale și internaționale.

ACTIVITATEA POLITICĂ PE PLAN LOCAL

Din anul 2008 sunt membru al Partidului Național Liberal. Sunt Vicepreședintele organizației județene și municipale a PNL și Președintele Organizației Femeilor Liberale Oradea.

În perioada 2008 – 2012 am fost consilier local în echipa primarului Ilie Bolojan, Președinte al Comisiei de muncă, sănătate, familie, protecție socială și protecția copilului. În perioada ianuarie-iunie 2012, am ocupat funcția de viceprimar al municipiului Oradea.

Activitatea mea de consilier local a fost deosebit de bogată, incluzând: reformarea creșelor și transformarea lor în unități de îngrijire și educație timpurie; implicare în inițierea și urmărirea celor 8 proiecte cu finanțare europeană de creare de infrastructură socială pentru categorii defavorizate; dezvoltarea comunicării și colaborării cu sectorul ONG din Oradea, în special cu organizațiile care acționează în domeniul social; inițierea Campaniei „Oradea pune suflet” și a Fondului municipal de solidaritate, create pentru susținerea prin parteneriate a unor proiecte de interes comunitar; promovarea orașului, a oportunităților de investiții și atragerea de investitori în Parcurile industriale nou create; promovarea și dezvoltarea învățământului profesional în Oradea; păstrarea unei legături strânse cu cetățenii atât prin întâlnirile personale, cât și prin participarea la diferite conferințe, seminarii, dezbateri; reprezentarea Consiliului Local și participarea la evenimente publice din comunitate.

ACTIVITATEA POLITICĂ DIN PARLAMENT

Din 9 decembrie 2012, am onoarea să fiu Deputat PNL de Oradea în Parlamentul României, îndeplinind funcția de Secretar al Grupului parlamentar al PNL și Secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport. Dorința mea în această calitate este de a-mi sluji țara prin tot ce fac, iar una dintre prioritățile mele este să susțin orice inițiativă care se răsfrânge în mod pozitiv asupra comunității noastre. M-am implicat în politică pentru că îmi doresc o schimbare și nu mai pot să stau pe margine, comentând și criticând ce fac alții. Mi-am suflecat eu însămi mânecile și muncesc pentru ca această schimbare să aibă loc. Sunt sigură că eforturile mele nu vor fi zadarnice atâta vreme cât lupt pentru un viitor mai bun pentru copiii mei, pentru țara mea.

Sunt membru al unor Grupuri parlamentare de prietenie cu Coreea de Sud, Elveția, Danemarca, Marea Britanie, Finlanda și Islanda. Sunt Vicepreședinte al Grupului ecumenic de rugăciune din Camera Deputaților, și unul din organizatorii Micului dejun cu rugăciune pe care Parlamentul României îl organizează în fiecare an.

Principalele mele preocupări ca deputat, sunt legate de învățământ, protecția copilului, familie și sănătate publică și în acest sens am depus şi susţinut iniţiative legislative cum ar fi: modificarea legii creşelor, modificarea legii adopţiei, dublarea alocației pentru copii, majorarea indemnizației pentru creșterea copilului, modificarea legii de combatere a violențeiîn familie, legea prevenției.

Pornind de la nevoi locale sau de la bune practici locale și fiind parte a unei echipe puternice și performante, atât pe plan local cât și național, am susținut inițiative legislative cu impact pozitiv asupra comunității locale, care îi ajută pe oameni să aibă o viață mai bună.

De-a lungul anilor, am rămas întotdeauna aproape de oameni, pentru că mi-am propus să fac tot ce pot în funcția pe care o dețineam la un moment dat, pentru a face viața celor din jur mai bună. Consider că implicarea într-un partid politic îmi oferă o platformă de pe care pot să-mi slujesc comunitatea și țara, să fac bine, să lupt împotriva practicilor corupte și mentalității greșite conform căreia altcineva este responsabil pentru tot ce ni se întâmplă. Nu obosesc în a încuraja oamenii să nu se mulțumească cu puțin, să aibă visuri înalte și să muncească temeinic pentru îndeplinirea lor, dar și să se implice mai mult în viața publică, să ceară socoteală celor care îi reprezintă în diferite structuri.

Vreau să demonstrez că politica se poate face cu suflet, cu entuziasm, cu spirit de sacrificiu și cu satisfacția micilor sau marilor reușite, pentru oameni, pentru copii, pentru viitorul nostru!

Celor care afirmă despre mine că aș fi o femeie de succes le spun că rețeta pe care am aplicat-o este: credință în Dumnezeu, încredere în mine însămi și multă muncă!