Stimate Domnule Ministru,

În cursul anului trecut, a fost revizuită Hotărârea de Guvern nr 978/2015 privind aprobarea standardelor minime de cost pentru serviciile sociale și a nivelului venitului lunar pe membru de familie în baza căruia se stabilește contribuția lunară de întreținere datorată de către susținătorii legali ai persoanelor vârsnice din centrele rezidențiale.

Hotărârea privind aprobarea standardelor minime de cost pentru serviciile sociale a fost publicată pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale pe data de 06.11.2018 și prevede intrarea în vigoare din data de 01 ianuarie 2019.

Cu toate acestea, până la această dată, noua Hotărâre nu a fost publicată în Monitorul Oficial, ceea ce creeaza mari dificultăți pentru ONG-urile din acest domeniu, dificultăți cu privire la proiecția bugetară pentru anul curent și acoperirea sumelor acumulate care cresc de la lună la lună.

Stimate domnule ministru, ONG-urile depind de aceste sume pentru a putea asigura servicii de calitate beneficiarilor, sumele primite din donații fiind insuficiente pentru buna desfășurare a activității. Vă rog să îmi spuneți care este situația proiectului de hotărâre privind aprobarea standardelor minime de cost pentru serviciile sociale și din ce motive nu a intrat încă în vigoare, deși are termen de aplicare data de 01 ianuarie 2019? Când preconizați că  va intra în aplicare această hotărâre?

Aştept răspuns în scris.

 

Deputat PNL Florica Cherecheş